Historien vår

Krus

Leif H Strøm AS (LHS) har vært landsdekkende distributør av marine produkter i 45 år.

Selskapet ble grunnlagt i 1907 og har vært involvert i forskjellige bransjer som distributør / importør.

Opprinnelig ble selskapet etablert for import av portvin fra Portugal som ble betalt med tørrfisk fra Norge. Før andre verdenskrig var portvin drukket sammen med øl en populær kombinasjon. Etter hvert ble produkt spekteret utvidet med agenturer for ledende whisky, gin, champagne, rødvin og hvitvins merkevarer foruten andre brennevin og vin produkter. Det var en kunde: Vinmonopolet.

Senere ble produkt-spekteret utvidet med råvarer til matindustrien, produksjon og import av vernesko, import av utstyr for kjøkkenutstyr, franske klær for maritimt bruk, fransk sølvtøy og marine produkter.  Firmaet eide også noen år en tresko fabrikk på Moi i Rogaland.

I 1994 ble de to daværende eierne enige om å skille lag i all vennskapelighet. En av eierne tok med seg brennevin og vin distribusjonen for å etablere eget selskap. Nåværende eier, tredje generasjon, tok over selskapet i 2005 og har siden fokusert på marine industrien.

Leif H Strøm AS representerer i dag en rekke ledende merkevarer innen marineindustrien fra 12V/24V opp til 230V / 440V. Selskapets kunder er spredd fra grensen mot Russland i nord til grensen mot Sverige i sør. Selskapet selger til alle typer kunder innen marineindustrien. Kundene finnes innen markedet for lystbåter og markedet for yrkesbåter.

Vi er syv ansatte som holder til i kontorer og med lager på Frogner i Sørum kommune (langs E6 midt mellom Oslo og Gardermoen).  Leif H Strøm AS er en distributør / grossist og selger derfor ikke direkte til privatkunder, men våre produkter kan kjøpes direkte hos eller bestilles gjennom ledende forhandlere over hele landet. Leif H Strøm AS har et datterselskap i Sverige – Leif H Strøm AB.

Leif H Strøm AS søker å være en leverandør kjent for å levere kvalitetsprodukter fra kjente produsenter og for å yte kundene best mulig service basert på lang erfaring og bred kunnskap. Vårt varesortiment er i stadig utvikling og vi mottar derfor med glede både ros og ris, samt tips angående vårt vare sortiment.

Oslo, 2017 05 09