Leif H. Strøm AS ble grunnlagt i 1907, og har siden den gang vært distributør og importør innenfor flere ulike bransjer. Med årene har selskapet satset stadig mer på marineprodukter, og har nå vært en landsdekkende distributør i denne bransjen i over 45 år.

Krus

Leif H. Strøm AS har også et datterselskap i Sverige – Leif H. Strøm AB.

Opprinnelig grunnlagt for import av vin

Leif H. Strøm AS ble opprinnelig etablert for å importere portvin fra Portugal, og betalte for dette med tørrfisk fra Norge. Før 2. verdenskrig var det populært å drikke portvin sammen med øl, og denne kombinasjonen var bakgrunnen for selskapets oppstart.

Etter hvert ble produktspekteret utvidet med agenturer for ledende whisky-, gin-, champagne-, rødvin- og hvitvinsmerkevarer, i tillegg til andre produkter innen brennevin og vin. På denne tiden hadde selskapet én stor kunde, og det var Vinmonopolet.

Produktspekteret utvides ytterligere

Produktspekteret ble med tiden utvidet til å omfatte råvarer til matindustrien, produksjon og import av vernesko, import av deler til kjøkkenutstyr, franske klær for maritimt bruk, fransk sølvtøy og marineprodukter. I noen år eide selskapet også en treskofabrikk på Moi i Rogaland.

Eierne skiltes som venner

I 1994 ble de to daværende eierne enige om å skille lag i all vennskapelighet. Mens en av dem tok med seg brennevin- og vindistribusjonen for å etablere et eget selskap, valgte den andre å fortsette satsingen på produkter til marineindustrien.

Leif H. Strøm AS representerer i dag en rekke ledende merkevarer innen båt og marine. Selskapets kunder er spredd fra grensen mot Russland i nord til grensen mot Sverige i sør, og finnes både innen markedet for lystbåter og yrkesbåter.

Leif H. Strøm i dag

Selskapets nåværende eier, tredje generasjon, tok over selskapet i 2005. I dag har Leif H. Strøm AS ni ansatte, og holder til i kontorer med lager på Frogner i Lillestrøm kommune (langs E6 midt mellom Oslo og Gardermoen).

Leif H. Strøm AS er distributør/grossist, og selger derfor ikke direkte til privatkunder. Produktene våre kan kjøpes av bedriftskunder, enten direkte eller ved bestilling gjennom ledende forhandlere over hele landet.

Kvalitetsprodukter og god service

Leif H. Strøm AS jobber målrettet for å fortsette å være en leverandør som er kjent for kvalitetsprodukter til marineindustrien. Vi fokuserer også på å yte best mulig service til våre kunder, basert på vår lange erfaring og solide bransjekunnskap.

Vårt varesortiment er stadig i utvikling, og vi tar med glede imot både ros og ris, samt tips til hvordan vi kan forbedre vårt varesortiment ytterligere. Dersom du ønsker å kontakte oss, kan dette gjøres via vårt kontaktskjema her.