Vi har nå fått inn det nye ViewLine Flex 52mm instrumentet fra VDO.

Instrumentet er et svært fleksibelt instrument, derav navnet FLEX. Det kommer med en 1,44 tommers TFT fargeskjerm som er leselig i sollys.

Instrumentet kan vise målinger fra alle VDO givere for 0-5V, 0-1000Ohm og frekvens. Dette gjør at ett enkelt instrument kan erstatte flere instrumenter for bl.a. temperatur, trykk, tank, turtall, hastighet m.fl.

For dem som lagerfører mange forskjellige utgaver, av f.eks. temp og trykk, vil dette instrumentet kunne redusere behovet for å ha mange forskjellige versjoner på lager. VL FLEX kan enkelt programmeres til å vise det man ønsker via en brukervennlig app på mobiltelefon eller nettbrett med NFC funksjon. Takket være den innebygde passive NFC antennen er det ikke nødvendig å koble instrumentet til strøm for å programmere det. Gjør man en feil i programmeringen kan dette enkelt endres på i appen og overskrive allerede utført programmering.

 

 

Brukes instrumentet i tilknytning til NMEA2000 eller J1939 er det få begrensninger på hva instrumentet kan vise. Skjermen kan da også deles for en split screen visning for å vise to målinger samtidig. Split screen kan også brukes ved analog og LIN tilkobling, men da begrenset til antall mulige tilkoblinger, f.eks. temp og turtall, eller trykk og batteri (krever IBS LIN tilkobling)

Siden FLEX kommer i det velkjente 52mm formatet til VDO,  kan man enkelt oppgradere gamle instrumenter til et mer moderne utseende uten å måtte endre på instrumentpanelet.

 

Instrumentet fås i 2 utgaver:

  • VL Flex Industrial (Analog+J1939)
  • VL Flex Marine (Analog+NMEA2000)

Leif H. Strøm lagerfører marineversjonen, men kan skaffe industriversjon på bestilling (ca. 7 virkedager leveringstid).

I tillegg er det kit tilgjengelig for smart batteriovervåkning:

IBS settet kan kobles til LIN koblingen på FLEX instrumentet, noe som gjør at det fortsatt er 1 ledig analog inngang for annen sensor.

Inneholder:

  • 1x VL FLEX
  • 1x IBS (Intelligent Battery Sensor)
  • 1x 6m LIN kabel

Dette settet gjør det mulig å få informasjon om spenning, strøm, temperatur, ladestatus (SoC) og batteritid (autonomy).

VL FLEX er en del av ViewLine serien, og man kan derfor også benytte ViewLine seriens forskjellige frontringer på dette instrumentet.

Har du spørsmål?

  • Ta kontakt med Simon Kirkeslett
  • Salgsansvarlig – Elektro
  • Tlf: 90878635
  • E-post: simon@stroem.no